Ede en omgeving

 

Het grootste voordeel is de locatie. Grenzend aan het bos, dicht bij een speelveld, aan een monumentale laan en op loopafstand van Ede centrum. Naast de prima bereikbaarheid van de locatie biedt de omgeving genoeg op het gebied van cultuur, recreatie, educatie en natuur. De ideale plek om een afwisselend programma te kunnen bieden.

Op deze pagina vind u meer informatie over een aantal mogelijkheden in Ede en omgeving. Bij elke locatie is de afstand weergegeven in kilometer vanaf de Doolhut.

Meer informatie over Ede en de omgeving is te vinden bij de VVV van Ede.

Doolhut

Ginkelse Heide (Ede)

 

De uitgestrekte heide liggend tegen Ede, bied voldoende mogelijkheden om mooi wandelingen te maken. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij de verschillende natuurplekken

 

 

 

Park de Hoge veluwe 11,4 km

 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft niet voor niets de naam een museum van landschappen te zijn. Met ruim 40 kilometer fietspad en de 1700 unieke, gratis Witte Fietsen komt elke fietsliefhebber in het Park aan zijn trekken. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het natuurmuseum Museonder, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers.

 

 

 

 

 

 

Doesburgermolen 2 km

 

Voor de instandhouding van de Nederlandse molens wordt voortdurend gestreden. Niet omdat de molens zelf gevaar lopen te verdwijnen: in dat opzicht is het pleit grotendeels beslecht. De strijd om de plek die molens in het landschap innemen is echter in volle gang. Steeds weer dreigen molens tussen oprukkende bebouwing of uitdijende beplanting te verdwijnen.

 

Molens zijn monumenten die de identiteit van menig Nederlands landschap bepalen. Daarom verdienen ze het om hun cultuurhistorische plek daarin te behouden. Molens zijn bovendien levende monumenten. Het zijn werktuigen. Voor hun werking stellen ze specifieke eisen aan hun omgeving. Wordt niet aan die eisen voldaan, dan is de molen gedoemd tot stilstaan en verval.

 

Ede heeft verschillende molens. Een van de molen staat vlak in de buurt van de Doolhut op de Doesburgenmolenweg. Het is zeker de moeite waard om bij een wandeltocht langs deze molen te lopen en kennis te maken met de prachtige techniek.

 

Klompenpad 0,1 km

 

Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Een van de vele klompenpaden loopt langs de Doolhut. Erg leuk om (gedeeltelijk) gebruikt van te maken bij je kamp of dagactiviteit. Zie de website voor meer informatie over de route.

 

 

 

simia-logo-grootSimia Buitengewoon beleven 6,5 km

 

Wil je een superdag beleven? Simia heeft twee prachtige locaties waar ze meerdere uitdagende en avontuurlijke activiteiten aanbieden.

 

Simia ligt midden op de Veluwe tussen Otterlo en Ede. Een van de locaties ligt op een rustig gelegen plek aan de rand van het bos op het terrein van groepsaccommodatie Het Mussennest in Otterlo. De andere locatie ligt midden in het bos op het terrein van`s Heeren Loo. De locaties zijn ideaal voor onze buiten-activiteiten.

 

Simia, het Latijnse woord voor Aap, staat voor Simia gelijk aan plezier, saamhorigheid, klimmen, klauteren, speelsheid en samenwerking! Deze elementen zijn de basis van waaruit Simia de activiteiten aanbieden.

 

Simia 2Simia staan graag klaar voor bedrijven, particulieren, verenigingen en scholen. Je kunt dan denken aan activiteiten in het kader van een bedrijfsuitje, teambuilding, sportinstuif of gewoon zomaar lekker actief bezig zijn in de buitenlucht. Maar ook voor een heerlijk buffet, een gezellige borrel, een vergaderbreak of een overnachting in een mongoolse Yurt bent u bij ons aan het goede adres!

 

Airborne museum (Oosterbeek) 16,8 km

 

In het vernieuwde Airborne Museum belééf je de beroemde Slag om Arnhem.
Luister in de villa – het voormalig hoofdkwartier van de Britten, óp het slagveld – naar de aangrijpende verhalen van Britse, Poolse en Duitse oorlogsveteranen. En naar de getuigenissen van burgers, die doodsangst doorstonden en tot op de dag van vandaag de geallieerde veteranen eren.In de villa zie je ook vele authentieke wapens, documenten, films en foto’s. De Airborne Experience mag je zeker niet missen. In deze ondergrondse ruimte wordt de geschiedenis werkelijkheid en komen de dramatische gebeurtenissen heel dichtbij.Airborn Museum

 

Burgers Zoo in (Arnhem) 18,4 km

 

Burgers ZooEen dagje Burgers Zoo in Arnhem waarin u oog in oog komt te staan met tijgers, beren, apen, runderen, herten, slangen en varanen. Ondanks dat Burgers Zoo Arnhem bijna 100 jaar oud is, is het een modern dierenpark. Door de vele verschillende thema’s die zijn verwerkt in de leefgebieden kan je als bezoeker zelf op ontdekkingsreis. Zo heb je het Tropische koraalrif en regenwoud, en de Oost Afrikaanse Savanne, het tropisch vloedbos en de rotswoestijn. De verschillende thema gebieden hebben tesamen een oppervlakte 45 hectare leefgebied voor de dieren. In Burgers Rimba , de nieuwste attractie kom je diersoorten tegen zoals varanen, slangen, tijgers en nog veel meer. Doordat de dieren niet gevoerd worden zijn ze aangewezen op hun eigen jachtinstinct, waardoor ze in zo’n natuurlijk mogelijke omgeving kunnen leven.

 

Openlucht museumHet openluchtmuseum (Arnhem) 18,9 km

 

Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen u mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum. Op de boerenerven, in de boerderijen, huizen en de molens, het boerencafé en de winkeltjes.

 

 

 

Lunteren 7,1 km

 

LunterenLunteren is het geografische middelpunt van Nederland. Omgeven door bossen, heidevelden en zandverstuivingen, is Lunteren een populaire bestemming voor liefhebbers van stilte en ruimte. Kampeeraccommodaties en horecagelegenheden onthalen u op gastvrije wijze. U vindt hier de Veluwse authenticiteit met kleine boerderijen, molens, het stationnetje en de Oudheidkamer.

 

 

 

Kijk en Luistermuseum (Bennekom) 7,6 km

 

Museum voor mechanische muziekinstrumenten, speeldozen, schijvenwisselaar en draaiorgels. Tevens is er een collectie cultuurhistorische voorwerpen en zijn er archeologische vondsten uit de omgeving tentoongesteld

 

 

 

BioscoopBioscoop Cinemec (Ede) 6,4 km

 

CineMec biedt een aantrekkelijk filmprogramma, met voor elk wat wils. U kunt altijd kiezen uit 20-25 verschillende filmtitels. Van familiefilm tot artfilm en van actiefilm tot romantische komedie.

 

 

 

Kaas en Kampeerboerdery Hoekelum (Ede) 5,5 km

 

Zelf kaas maken? Er is een gelegenheid om eigen kaasje te maken en dat als souvenir mee naar huis te nemen. Dit gebeurt dan in groepjes van 4 personen, met een min. van 20 personen en een max. van 48 personen, onder deskundige leiding, minimum leeftijd is 8 jaar. Natuurlijk wordt tijdens de voorbereiding ook aandacht besteed aan: hoe maak je kwark, yoghurt, boter (karnemelk) enz. Tijdens de rijpingsperiode kunt u ook gebruik maken van bovengenoemde speciale melk- en weiproducten. En aan het eind ook hier weer heerlijk proeven.

 

De totale tijdsduur bedraagt ca. 2,5 uur, vooraf reserveren, minimum leeftijd 8 jaar.

 

Zwembad De Peppel (Ede) 4,4 km

 

De PeppelZwembad Ede De Peppel is een verrassend zwembad. Het zwembad heeft Antarctica, ijs en sneeuw als thema en je ziet dan ook overal ijsberen en pinguïns. De drijfmatten die je kunt gebruiken hebben de grillige vormen van ijsschotsen en er zijn ijsberenglijbanen. Pinguïns kijken toe hoe kinderen in een bootje de ‘lazy river’ afzakken. Dan is er nog een 107 meter lange overdekte glijbaan waarvan je loeihard naar beneden kunt glijden en een ‘river ride’. Dit is een brede glijbaan waar je op banden vanaf gaat. Voor de allerkleinste is er een gezellig peuterbad met tal van spelmateriaal.

 

Als je dan ook nog bedenkt dat er een wedstrijdbad is van 30 x 21 meter, bubbelstroken, sauna’s, whirlpools, stoomcabines en een buitenzwembad (alleen in de zomer geopend), kun je met recht spreken van een verrassend zwembad.

 

Het Bosbad in (Lunteren) 6,6 km

 

Het bosbad is een openlucht zwembed gelegen in de bosreiken omgeving in Lunteren.

 

Zwembad de Vrije slag (Bennekom) 6,8 km

 

Zwembad de Vrije Slag, gelegen in Bennekom, heeft voor een ieder de juiste faciliteiten voor een gezellig dagje uit. Wat dacht u van een verwarmd 50 meter bad met familieglijbaan en een springkuil met een 3m en 1m plank, een groot recreatiebad voorzien van glijbaan en diverse waterattracties en ook aan de allerkleinsten is gedacht, een plek waar ze kunnen spelen met zand en water en een zwembadje. De zeer ruime ligweide biedt voor een ieder de mogelijkheid wel of niet in de zon.

 

Recreatiegebied Zeumeren 21,5 km

 

Recreatiegebied Zeumeren biedt voor ieder wat wils! Zwemmers en zongenieters kunnen terecht op verschillende zandstrandjes. Hier zijn zowel voor jonge kinderen als de jeugd talrijke leuke speeltoestellen, waardoor Zeumeren een echt speelstrand is. Maar Zeumeren heeft ook zijn rustige plekjes, waar u volop van de mooie natuur aan het water kunt genieten. Trek gekregen? Voor een hapje en een drankje bent u van harte welkom bij één van de kiosken. ZeumerenProbeer ook eens Shortgolf; een golfspel op korte afstanden dat door iedereen gespeeld kan worden! Bij het overdekte avonturenparadijs SchatEiland kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar naar hartelust spelen.

 

Schateiland Zeumeren 21,5 km

 

SchatEiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland (ruim 5.500 m²). In een volstrekt unieke en sfeervolle locatie aan het water voert SchatEiland Zeumeren je terug naar een tijd van zeevaart, onbewoonde eilanden, verborgen schatten en piraterij. Kinderen tot 12 jaar kunnen urenlang spelen en ontdekken, klimmen en klauteren, schatgraven en goudzoeken, springen en glijden, schieten met kanonnen, bootjes besturen en nog veel meer.

 

Lasergamen Ede 0,1 km

 

Lasergamen EdeLasergame is een activiteit vergelijkbaar met paintballen. In lasergames schiet je alleen niet met verfkogels (zoals bij paintball), maar met infraroodlicht! Deze infraroodstralen zijn dezelfde als van de afstandsbediening van uw tv en dus volkomen veilig. Een lasergame kan gespeeld worden in een individuele en teammodus, het is dan ook een perfecte teambuildingactiviteit. De bediening van de laser geweer is simpel. Lasergame met deze setjes wordt aangeraden in bossen, parken, kantoor of een loods. Elke locatie die obstakels bevat waar achter je dekking kunt zoeken, is met andere woorden perfect voor een lasergame.

In Ede haal je op het afgesproken moment de 10 lasergame geweren op. Je betaalt  60 euro huur  en 50 euro borg. Je hebt de hele dag op je 

Goedkoop Lasergamen Ede – Lasergamen Ede

 

 

Archery Tag huren 0,1 km

 

Pijl en boog edeNieuw in Nederland:    Archery Tag!    Je eigen archery tag op je eigen locatie zo lang als je wilt voor maar 95 euro. Met de Larp pijlen kan je veilig op elkaar schieten. Door de veiligheidsmaskers en de zachte pijlen hoef je je over de veiligheid geen zorgen te maken. Deze variant is weer eens wat anders dan paintball en spannender dan lasergame. Je kan dit spel spelen op je eigen terrein, in je eigen gebouw of in het bos. Dit spel is geschikt vanaf 14 jaar. Deze archery tag pijl en boog set geef je gegarandeerd een spannend en uniek programma voor jouw activiteit.

 

Deze Archery tag set is ook geschikt voor ‘normaal’ pijlen en boog schieten. Je huurt dezelfde set voor op je eigen locatie zo lang als je wilt voor maar 90 euro per speeldag voor 10 bogen (of meer). Normaal doe je dit tegen een hoge prijs bij een outdoor bedrijf. Zelf aanschaffen is vaak te duur, en de veiligheid ook een probleem. Larp pijlen bieden ideaal oplossing. Deze set is de ideale voor scouting of jeugdvereniging of familieweekend.

 

In Ede haal je op het afgesproken moment de set van 10 pijl en bogen op. Je betaalt  90 euro huur  en 50 euro borg. Je hebt de hele dag op je eigen locatie plezier met de pijl en boog set. Archery tag – Archery tag verhuur (pijlenboogede.nl)

 

Huur een wetenschapper

Raak jij ook zo gefascineerd door chemische experimenten? Of heb je kinderen die graag willen weten hoe het werkt, maar schiet je tekort in je eigen kennis? Of wil je misschien graag een experiment zien die je niet zomaar in je eigen achtertuin durft te doen, bijvoorbeeld op een bedrijfsfeest?

Huur dan nu een echte wetenschapper in voor een wetenschap show!

Vraag een offerte aan via info@huureenwetenschapper.nl  (Vermeld hierbij de locatie, groepsgrootte, datum, leeftijd kinderen en een eventuele aanwezige buitenterrein waar vuur mag worden gemaakt.)

https://www.huureenwetenschapper.nl/ 

 

Bowling-Centrum Groeneveld (Ede) 2,3 km

 

In het Centrum van Ede is er de gelegenheid om te Bowlen.

 

Tafelsportcentrum (Ede) 2,3 km

 

Q’s is een tafelsportcentrum in Ede met 11 pooltafels, 3 snookertafels en 2 biljarttafels. Daarnaast 3 dartbanen volgens de ADO-richtlijnen en natuurlijk een gezellige bar. Voor de meer serieuze spelers zijn er kortingskaarten verkrijgbaar voor poolen en snooker, hiermee krijg je 15% korting per uur op tafelhuur.

 

Verder is het mogelijk om een afgeschermd gedeelte voor feesten en partijen te huren. Dit is vanaf 20 tot 100 personen, inclusief gebruik van 4 pooltafels en een lounge-gedeelte met grote tv. Uiteraard beschikt u dan ook over uw eigen barman en in overleg kunnen er buffetten en snacks verzorgd worden.

 

Handige adressen

 

Hier vind u de adresgegevens van huisartsen, apotheek en tandarts.